Werken met het magneetbord

Op 9 november 2022 organiseert DenkSterk de workshop 'het magneetbord inzetten om (sociale) situaties inzichtelijk te maken.

Soms gebeurt er iets op school of thuis, waar je met je kind of leerling even over door wil praten. Bijvoorbeeld een ruzie op het schoolplein of iemand die steeds zijn spullen niet voor elkaar heeft.

In ons omgaan met kinderen en leerlingen gebruiken we heel veel taal. Voor veel kinderen (en ook tieners of volwassenen) helpt het om de situatie en de bijbehorende emoties te visualiseren. Wat gebeurde er, wie waren erbij, hoe ziet de ruimte eruit? Hoe voelde je je en hoe voelde de ander zich? Dat kun je doen met een magneetbord.

In deze workshop verkennen we hoe je een magneetbord in kan zetten om (sociale) situaties te visualiseren en inzichtelijk kan maken om samen naar nieuwe mogelijkheden of oplossingen te zoeken. Daarbij kan het om heel verschillende dingen gaan: wie deed wat bij een ruzie, grenzen aangeven, vriendschappen, maar ook vragen van wie ben ik en wat wil ik en hoe kan ik mijn doel bereiken.

Wanneer en waar: 9 november 19u-20.30u online

Kosten:                    € 35,-

Workshopleider:     Geertje Broekman

Aanmelden tot 1 november: mail naar link email

Workshopleider: Geertje Broekman-Groenveld heeft veel ervaring met het mediërend begeleiden van tieners en jongvolwassenen met een vorm van autisme of ADHD al dan niet in combinatie met hoogbegaafdheid. Ook begeleidt ze (jong)volwassenen die eerder onderpresteerden en later alsnog een studie willen doen en aan hun denk- en studievaardigheden willen werken. Daarbij spelen het theoretisch kader en het materiaal van Feuerstein, inclusief het Feuerstein-tactile materiaal, een grote rol. Geertje heeft een eigen praktijk en is medeoprichter van DenkSterk.






Motivatie door mediatie - Heidi Toonk en Hans de Goede

Tijdens deze 1,5 uur durende workshop blikken we kort terug op de theorie over motivatie, maar we willen vooral motivatie verbinden met het concept “mediatie” en casuïstie.

Vandaag willen we deze kennis uitbreiden met het concept 'mediatie', waarbij we de Feuerstein visie als uitgangspunt nemen. We zullen merken dat motivatie en mediatie hand-in-hand gaan bij het stimuleren van kinderen, leerlingen en/of cliënten in hun ontwikkeling.

Dit gaan we samen op een praktische en interactieve manier ervaren door casuïstiek, bij voorkeur ingebracht door de workshop deelnemers.

Dus heb je te maken (gehad) met een uitdaging op het gebied van motivatie en ontwikkeling?

Lijkt het je leuk om hier samen over van gedachten te wisselen, meld je aan en breng alvast je casus in. Stuur je casus in via deze link @Hans de Goede o.v.v. casus workshop Motivatie.

Maar ook zonder casus en voorkennis ben je natuurlijk welkom om aan te sluiten bij deze workshop.

De workshop wordt online gegeven door Hans de Goede (trainer bij DenkSterk) en Heidi Toonk (docent/educatief psycholoog) op woensdag 16 februari 2022 van 19.30 tot 21.00 uur.



Online in teams

Kosten 35 euro

Tickets kunt u bestellen via deze link:

Ticketkantoor